Ricotta - Szigetközi Sajtműhely Kecske- és Élményfarm

Kiszállítás KIZÁRÓLAG
Mosonmagyaróvár 40km-es körzetében lehetséges,
5000 HUF feletti vásárlás esetén,a kiszállítás díjmentes!**
Title
Tartalomhoz ugrás
Kecske Ricotta
Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy mi is a Ricotta?
Kecske ricotta
A ricotta az olasz konyha egyik kedvelt alapanyaga. A sajtok melléktermékeként létrejött, gazdag múlttal rendelkező ricottát sós és édes ételek készítésekor egyaránt felhasználhatjuk. A ricotta létrejöttének időpontja nehezen meghatározható, de annyi bizonyos, hogy a római időkben már ismert és kedvelt volt. A sajtkészítés során megmaradt savóból készített fehér masszát sokféle étel készítéséhez használták. A ricotta alapja ugyanis a sajt készítése során felmelegített tejből visszamaradt savó, amelyet újra felhevítenek, s amit ebből leszűrnek, az maga a ricotta. Neve is erre a dupla melegítésre utal, a ricotta név ugyanis a latin recocta szóból ered, ami azt jelenti, hogy kétszer főtt. A ricottát régen főleg juh- és kecsketejből készítették, manapság inkább tehéntejből készített ricottákat kapni.
Ami igencsak említésre méltó az az, hogy testépítéshez, és izomformáláshoz is nagyban hozzá  járul, a mgas fehérje tartalom miatt.
(10dkg ricottában 14 gramm fehérje)
Szintén említésre méltó, a kiemelkedő aminosav tartalma is, ami szintén sokat segít az izomzat fejlődésében.
Éppen ezért fogyasztják nagy szeretettel a hivatásos testépítők is.
Összetevők:

Pasztőrözött sajtsavó, Savanyúságot szabályozó anyag: tejsav, Zsír a szárazanyagban: min. 25% m/m

Allergén információ: a termék tejszármazékot tartalmaz!
Az allergén információk az összetevők között vastagon kiemelve találhatók.
Fogyasztási javaslat:

A ricottát ”olasz túró”-nak is szokás nevezni. A túróhoz hasonlóan alkalmas palacsinták, rétesek töltelékébe, körözött, olasz tésztaételek, édes és sós sajttorták készítéséhez,
Önmagában való fogyasztásra is alkalmas.

Tárolás: hűtve 0-6°C között. A terméket felbontás után két napon belül javasolt elfogyasztani.
©2020 JBeen Webdesign

Vissza a tartalomhoz